Thursday, October 13, 2011

Kalifornie - 30. září, Přílet


Právě jsme přistáli v San Francisku. V Čechách je tři čtvrtě na devět večer, zde se schyluje k polednímu. Jedenáct hodin v Boeingu společnosti KLM uběhlo celkem hladce, bez větších turbulencí a potřeby použít pytlík na zvratky. Imigrační úředník vyhlíží přísně a neoblomně, pohovor však probíhá v přátelském duchu a na rozlučku mě dokonce odmění úsměvem.
Hlavním cílem cesty je programátorská konference Java One, na které se chystáme společně s kolegy s Avastu představit dalším kolegům výsledky našeho bádání. Konference začíná v pondělí, náš příspěvek je naplánován na úterní podvečer. Máme před sebou volný víkend, který jsme se rozhodli strávit ve vinařské oblasti v údolích Sonoma a Napa severně od SF.
Půjčujeme si auto a vyrážíme na sever. Zastavujeme se ještě v přístavu, kde ochutnáváme místní specialitu – polévku z mušlí v chlebu. Navštěvujeme muzeum mechanických hracích automatů. Všechny exponáty jsou plně funkční a návštěvník si může s nimi pohrát po vložení patřičného obnosu do zdířky. Nemá-li zrovna potřebné drobné, může si rozměnit v jednom z automatů. Silicon Valley nemohlo vzniknout jinde.


Opouštíme muzeum a kocháme se pohledem na atomovou ponorku, Alcatraz a Golden Gate.
V paměti mi utkvěl černoch prodávající obrazy Obamy s domalovaným hitlerovským knírem.
Ubytováváme se ve vinařském městečku Novato (námi přezdívaném Naváto) a ještě se vydáváme do místního lokálu ve snaze jít spát pokud možno za tmy a obelstít tak jet-leg.

No comments:

Post a Comment