Thursday, October 13, 2011

Kalifornie - 2. říjen, Napa


Neděli opět věnujeme dráždění našich chuťových buněk. Nejprve se však zastavujeme v historickém parku Jacka Londona v Sonomě. Děda dobrovolník nás provádí po parku, poutavě vypráví Londonovy životní osudy a při líčení skonu mistra se nad jeho prostým hrobem skoro rozpláče dojetím. Kupuji si anti-utopickou knihu The Iron Heel, která měla inspirovat Orwella k napsání 1984.


Opouštíme údolí Sonoma a přejíždíme do sousedního údolí Napa. To je oproti Sonomě o dost komerčnější. Přístup vinařů během ochutnávek je o poznání chladnější a „profesionálnější“. Sklípky připomínají spíše galerii moderního umění, a to nejen výzdobou ale i hosty. Ochutnávky probíhají podle vybraného scénáře, obvykle ve dvou až čtyřech cenových relacích pohybujících se v rozmezí 10-40 dolarů. Je tu hodně zakořeněná klubová kultura. Členové klubů mají výrazné slevy, přičemž jediným závazkem často bývá pouze odběr několika lahví měsíčně. Členství lze zařídit online po Internetu těsně před návštěvou sklípku.
Navečer se vracíme do San Franciska. Musíme ještě stihnout registraci na konferenci a zajít na večírek vývojářů serveru Glassfish. Ke všeobecnému potěšení zavítá James Gosling, otec Javy, dnes již zaměstnanec Google. Dozvídáme se, že jen těsně vyvázl z nedávného neštěstí během letecké přehlídky v Reno.

No comments:

Post a Comment