Friday, October 14, 2011

Kalifornie - 12. říjen, Monterey



Dnes opouštím Belmont a mířím na jih do Monterey. Ubytování v tomto rybářském městečku je bohužel nad moje možnosti, volím tedy levný motel Willow Lodge v nedalekém městě Salinas. Ani zde nebylo snadné sehnat levné ubytování. Klasické vyhledávací portály hotelů zklamaly a pomohl až Google Earth, kde jsem si našel zmíněný zapadlý motel, který kromě telefonního čísla o sobě neuváděl vůbec nic. Ukazuje se, že je to sice prostý, ale čistý motel se slušným WiFi připojením.
Salinas je spojováno s Johnem Steinbeckem, který zde má muzeum a koná se tu řada akcí na jeho počest. V okolí se pěstují snad všechny druhy zeleniny, které si lze představit. Oblasti se také přezdívá salátová mísa světa. Vyhlášené jsou místní artyčoky. Smažená artyčoková srdíčka s majonézovým dipem je výborná chuťovka k pivu!
Do Monterey je to ze Salinas asi 45 minut autobusem. Přijíždím kolem třetí odpoledne, je krásně slunečno, teplota se pohybuje těsně pod třicítkou a vzduch je prosycen rybinou. Z dálky se ozývá soustavný, naříkavý štěkot, pocházející z kolonie lvounů, kteří se uvelebili na nedaleké přístavní hrázi. Povaluje se jich tam asi tisícovka.


Zvířena je tu vskutku bohatá. Velmi si tu váží mořské vydry, podle ní se tu nazývá leccos. Dále je možno vidět pelikány hnědé, lachtany a různý nebezpečně vypadající hmyz.
Nejvíce mne však dnes potěšil objev místního mini-pivovaru. V nabídce mají asi půl tuctu velmi slušných vlastních piv spolu s jedním reprezentantem z dalekého Oktoberfestu.
Na zítra jsem si objednal výlet lodičkou za velrybami. Paní slibovala nezapomenutelný zážitek. Tak jsem zvědav, jestli na to do smrti nezapomenu.

No comments:

Post a Comment